Πολιτική
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΙΣΧΥΡΕΣ βροχές και καταιγίδες σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική και Νότιο Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που τοπικά στα νοτιοδυτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις νοτιότερες περιοχές νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανατολικοί βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανεμοι: Στη Νοτιοανατολική Ελλάδα νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.