Αθλητικά
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 18:17

Διώξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Β. Γκαγκάτση

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε στον Βασίλη Γκαγκάτση από την Εισαγγελεία.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε στον Βασίλη Γκαγκάτση από την Εισαγγελεία.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΠΟ κατηγορείται για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού της UEFA που προορίζονταν προς ενίσχυση πυρόπληκτων περιοχών μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, χωρίς να διατεθεί ποτέ για τον σκοπό αυτό. 

Η δίωξη κατά του γενικού διευθυντή της Super League αφορά στο αδίκημα της απιστίας που απαγγέλθηκε βάσει των διατάξεων του νόμου περί διαφθοράς και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε στον αρμόδιο ανακριτή.

Με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε πριν από 7 χρόνια, η υπόθεση αφορά την οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκ. ελβετικών φράγκων, που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας.

Τα χρήματα αυτά δεν δόθηκαν ποτέ σε όσους το δικαιούταν, αντίθετα, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς, κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους! 

Η υπόθεση είχε φτάσει στη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία Ελληνοαμερικανού, που καταγόταν από τις πυρόπληκτες περιοχές, ο οποίος τόνιζε πως τα χρήματα της UEFA δεν κατέληξαν ποτέ στον προορισμό τους.