Πολιτική
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 12:36

Γ. Κουμουτσάκος: Όλη η υπόθεση με τη Σ. Αραβία «φωνάζει» την πρόθεση μίζας

«Όλη η υπόθεση, όλες οι μεθοδεύσεις φωνάζουν την πρόθεση μίζας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Όλη η υπόθεση, όλες οι μεθοδεύσεις φωνάζουν την πρόθεση μίζας» δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm», σχετικά με την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλοίωσε τον νόμο του 2011, ο οποίος απαγόρευσε τη δράση μεσαζόντων στις αγοραπωλησίες αμυντικού υλικού. Όπως είπε, «κάτι το οποίο όλοι αναγνωρίζουν ότι στο παρελθόν αποτέλεσε βαριά ασθένεια του συστήματος, επανέρχεται με τον χειρότερο τρόπο, με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει καταδικασθεί για λαθρεμπόριο και παρόλα αυτά παραμένει σταθερός συνομιλητής της κυβέρνησης, η οποία σπεύδει να αποδείξει κάτι αντίθετο από αυτό που λέει η αρμόδια διπλωματική αρχή μας στο Ριάντ, ότι οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ούτε τον γνωρίζουν, ούτε τον θέλουν, ούτε πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος και ζητάνε μία απευθείας συνεργασία κυβέρνησης προς κυβέρνηση».

«Όλες τις πληροφορίες, υποδείξεις, έγκαιρες προειδοποιήσεις, που γίνονται από διπλωματικούς υπαλλήλους και στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, που κάνουν τη δουλειά τους, σκοπίμως αγνοούνται από την ηγεσία, σκοπίμως αδιαφορεί προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να σπεύσουν να κλείσουν μία συμφωνία αίολη και διάτρητη, με έναν άνθρωπο σκοτεινού παρελθόντος και ακόμη πιο σκοτεινού παρόντος» πρόσθεσε ο τομεάρχης της Ν.Δ..

Σημείωσε ακόμη πως «ενώ στην αρχή η ενδιαφερόμενη να αγοράσει πλευρά ζητάει 100.000 κομμάτια στρατιωτικού υλικού, η ελληνική πλευρά στα χαρτιά της εμφανίζεται να πουλάει 300.000, διότι αυτό επιδιώκει και θέλει ο κ. Παπαδόπουλος και υπάρχει διαφορά 200.000 τεμαχίων». «Πού πάνε; Ποιος θα τα χειριστεί; Πού θα πουληθούν; Τι χρήματα θα βγουν;», διερωτήθηκε, εκτιμώντας πως «όλα κατέρρευσαν ξαφνικά, γιατί άνοιξε ένα καπάκι και βγήκαν οι βαριές οσμές του σκανδάλου στον αέρα, από ένα καπάκι που άνοιξαν δύο δημόσιοι λειτουργοί -ένας στρατιωτικός και ένας διπλωματικός υπάλληλος- που και οι δύο έχουν τιμωρηθεί εκδικητικά και εκφοβιστικά».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των απόρρητων εγγράφων, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως «προφανώς απόρρητα έγγραφα δεν μπορεί να γίνονται φέιγ βολάν, να κυκλοφορούν από εδώ κι από εκεί». Ωστόσο, όπως είπε, «δεν μπορεί να θεωρούνται σοβαρά, δεν μπορεί να θεωρούνται έγκυρα, έγγραφα με αγγλικά, όχι πρωτοετούς, αλλά ούτε αδαούς μαθητή». Συμπλήρωσε παράλληλα πως «η διαφύλαξη των απορρήτων εγγράφων είναι δουλειά και ευθύνη της κυβέρνησης». «Δεν μπορεί να μέμφεται κανέναν η κυβέρνηση, γιατί απόρρητα έγγραφα γίνονται φέιγ βολάν», εξήγησε, παραπέμποντας σε tweet του κ. Καμμένου που αναφέρεται σε «συνεργασία με καταζητούμενο πράκτορα της ΜΙΤ, στο θέμα των "αποκαλύψεων" για τη Σαουδική Αραβία» . «Όταν λέγεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι ξέρει ότι υπάρχει πράκτορας, ποιος είναι, ότι δουλεύει για τους Τούρκους και αυτός δίνει τα χαρτιά, αντιλαμβάνεστε ότι σε οποιοδήποτε στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος, από μόνη της αυτή η παραδοχή είναι αιτία αλυσίδας παραιτήσεων, από τον ίδιο που το παραδέχεται και όλων των άλλων, οι οποίοι εμπλέκονται στη διαχείριση απορρήτου υλικού» υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ερωτηθείς εάν η Ν.Δ. έχει στοχοποιήσει τον κ. Καμμένο απάντησε ότι «αν δεν υπήρχαν σχεδόν ανά 15 μέρες υποθέσεις περίεργες, σκοτεινές, δυσφημιστικές για τον ίδιο και τη χώρα η Ν.Δ. δεν θα είχε αντικείμενο να ασχοληθεί με τον κ. Καμμένο». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν είναι και μόνος του τελικά, διότι όλη τη γνώση της ουσίας της υπόθεσης -ακριβώς λόγω του ότι ήταν απόρρητη- την είχε και ο υπουργός Εξωτερικών».

«Και ο κ. Κοτζιάς γνώριζε πλήρως τι συνέβαινε, τι εισηγείτο και τι πληροφορίες μετέδιδε η πρεσβεία μας στο Ριάντ και ποιες είναι οι αντιδράσεις των διπλωματικών υπαλλήλων σε σχέση με αυτή την υπόθεση. Επομένως γνώριζε. Έπραξε κάτι; Από ό,τι φαίνεται δεν έχει κάνει τίποτε για να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή, που στο παρά ένα, επειδή σηκώθηκε ένα καπάκι, σταμάτησε» κατέληξε.