Κόσμος
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017 13:23

Μέρκελ: Επιθυμούμε να έχουμε άμεσα κυβέρνηση

Την επιθυμία της να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν κυβέρνηση στη Γερμανία εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ. «Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε σε κομματική συγκέντρωση. Ανέφερε ακόμη πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες, προσθέτοντας πάντως πως οι συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Την επιθυμία της να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατόν κυβέρνηση στη Γερμανία εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές ανάγκες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Μέρκελ δήλωσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), καθώς το κεντροαριστερό κόμμα αναθεώρησε την προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συζητήσει με τους συντηρητικούς. Η καγκελάριος έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίζει ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Όπως εγινε γνωστό, την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με την Άγκελα Μέρκελ (CDU), τον Χορστ Ζεεχόφερ (CSU) και τον Μάρτιν Σουλτς (SPD), σε μια προσπάθεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες διεξαγωγής διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters