Πολιτική
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 15:39

Στοιχεία για την παρ' ολίγον συμφωνία για το Αιγαίο ζητεί ο ΣΥΝ από το ΠΑΣΟΚ

Δεν είναι δυνατό να πληροφορούνται οι πολίτες και τα κόμματα σοβαρές εξελίξεις με καθυστέρηση ετών, παρατήρησε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στην εφημερίδα "Εθνος", σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση Σημίτη είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για το Αιγαίο, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του 2004.

Ο κ. Αλαβάνος αξίωσε από το ΠΑΣΟΚ να δώσει στοιχεία για το περιεχόμενο αυτής της παρ' ολίγον συμφωνίας, όπως είπε, ενώ απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αμέσως μετά τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να γίνει προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση στη Βουλή, όπως έχει προτείνει ο κ. Καραμανλής, για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αλαβάνος κάλεσε, επίσης, τον κ. Καραμανλή να συναντηθεί με τους απεργούς δασκάλους. Εξέφρασε, τέλος, τη συμπαράσταση του ΣΥΝ στους καταληψίες μαθητές και ζήτησε την κατάργηση της βάσης του "10" στις κατατακτήριες εξετάσεις και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ