Πολιτική
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 16:26

Ξενογιαννακοπούλου: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και πρέπει να καταλογιστούν

Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τις καταστροφές και πρέπει να καταλογισθούν χωρίς να έχει σημασία ο επιμερισμός τους -ποιες είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ και ποιες της Νομαρχίας- υπογράμμισε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Μελισσουργό, την Απολλωνία και τη Μάδυτο Θεσσαλονίκης, περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με πλημμυροπαθείς, επισκέφθηκαν σπίτια που καταστράφηκαν και ενημερώθηκαν από δημάρχους και εκπροσώπους φορέων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε την κυβέρνηση να μεριμνήσει ώστε να δοθούν άμεσα προκαταβολές των αποζημιώσεων, διότι οι πληγέντες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, και πρότεινε να υλοποιηθεί ένα γενικότερο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής που επλήγη από τις πλημμύρες.

Όσον αφορά τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε τμήμα της Εγνατίας οδού, σημείωσε ότι το έργο εγκαινιάστηκε εσπευσμένα από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά για προεκλογικούς λόγους, ενώ κατηγόρησε τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση ότι δεν ικανοποίησαν αιτήματα δημάρχων της περιοχής για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ