Πολιτική
Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 17:59

ΠΑΣΟΚ: Απαράδεκτη καθυστέρηση του υπ. Υγείας στο μοριακό έλεγχο

Για απαράδεκτη καθυστέρηση του υπουργείου Υγείας στις διαδικασίες για τον μοριακό έλεγχο του αίματος, κάνει λόγο ο Τομέας Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του με αφορμή το νέο κρούσμα αιμοδότη που διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι είχε προσβληθεί από AIDS.

Όπως επισημαίνεται, το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από τον ιό του ΑΙDS μεταγγιζομένου ασθενούς έχει διαπιστωθεί από τον περασμένο Μάρτιο. Τότε το υπουργείο Υγείας είχε ρητά δεσμευθεί, ότι θα προχωρήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για τον μοριακό έλεγχο κάθε ποσότητας αίματος.

Ωστόσο όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση,

- Χρειάστηκαν έξι μήνες για να συσταθεί η διακομματική επιτροπή για τον Μοριακό Έλεγχο του Αίματος.

- Μεσολάβησαν σαράντα δύο (42) μέρες ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής.

- Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα και κυρίως δεν έχει προχωρήσει, ούτε έχει διασφαλισθεί καμία νόμιμη διαδικασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για μεγάλες και προφανείς ευθύνες του υπουργείου Υγείας, ενώ ερωτά γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί δημόσιος διεθνής διαγωνισμός.

Το ΠΑΣΟΚ, καταλήγει η ανακοίνωση, θα καταγγείλει κάθε περαιτέρω καθυστέρηση και θα επιμείνει για πλήρη τήρηση της νομιμότητας στις διαδικασίες και προσωρινή εξεύρεση λύσης μέχρι την ολοκλήρωση του αναγκαίου διαγωνισμού, με διακομματική εποπτεία και συναίνεση στην αρμόδια Επιτροπή.