Πολιτική
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 15:10

Ευ.Βενιζέλος: Στο δήμαρχο και το νομάρχη οι ευθύνες για τις καταστροφές στο Βόλο

Για διελκυστίνδα μεταξύ της κυβέρνησης, των περιφερειαρχών και των φιλοκυβερνητικών νομαρχών και δημάρχων, από τους οποίους ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για τις καταστροφές, έκανε λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, επικεφαλής κλιμακίου, επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Μαγνησίας.

Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος, οι ευθύνες για τις καταστροφές στην πόλη του Βόλου είναι πολύ συγκεκριμένες και μεγάλες. Οι ευθύνες, σημείωσε, ανήκουν στο νομάρχη, που δεν φρόντισε για τον καθαρισμό και την διευθέτηση των χειμάρρων, αλλά και στον δήμαρχο Βόλου που δεν επεσήμανε το πρόβλημα και δεν κινητοποιήθηκε όπως έχουν κάνει οι συνάδελφοι του μικρότερων κοντινών δήμων.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως δεν αρκούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις και οι εμφανίσεις κάποιων κυβερνητικών στελεχών, τοπικών ή κεντρικών, γιατί -όπως είπε- «το κράτος, με τη μορφή της τοπικής αυτοδιοίκησης, της νομαρχίας Μαγνησίας και του δήμου Βόλου, άφησε τον πολίτη ακάλυπτο και ανασφαλή, ενώ ήταν προφανές ότι υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της βροχής».

Το πρόβλημα της αντιμετώπισης της κρίσης -πρόσθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- έχει μετατραπεί σε πρόβλημα κρίσης στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης. Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί βαθιά κάθε άνθρωπο, που περιμένει βοήθεια και από την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά πρωτίστως από τον κρατικό μηχανισμό.