Πολιτιστικά
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017 11:25

Η Charmin Michelle αφιερώνει στην Billie Holiday

Βιώνοντας πάντα την ταξιδιάρικη και κοσμοπολίτικη αίσθηση που χαρίζει η τζαζ στους καλλιτέχνες που την υπηρετούν με πίστη, η Αμερικανή ερμηνεύτρια Charmin Michelle επισκέπτεται, με το κουιντέτο της, την Ελλάδα, για να παρουσιάσει την - αφιερωμένη στην Billie Holiday - συναυλία της, με τίτλο «Tribute to Billie», στο Half Note Jazz Club.

Βιώνοντας πάντα την ταξιδιάρικη και κοσμοπολίτικη αίσθηση που χαρίζει η τζαζ στους καλλιτέχνες που την υπηρετούν με πίστη, η Αμερικανή ερμηνεύτρια Charmin Michelle επισκέπτεται, με το κουιντέτο της, την Ελλάδα, για να παρουσιάσει την - αφιερωμένη στην Billie Holiday - συναυλία της, με τίτλο «Tribute to Billie», στο Half Note Jazz Club, από σήμερα, Παρασκευή 24, έως και τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Το τραγούδι της Charmin Michelle χαρακτηρίζεται από ερμηνευτικές ποιότητες, που έχουν να κάνουν με το γούστο και την αισθητική, με το άνετο σουίνγκ και την αίσθηση του groove, με τη χάρη και την πραγματικά τζαζική εκφορά των στίχων, δηλαδή το savoir faire της τζαζ.

Αυτά, τουλάχιστον, είναι τα στοιχεία, που αναγνωρίζει η κριτική σε μια σύγχρονη τραγουδίστρια, η οποία, όμως, έχει τον τρόπο της να μεταφέρει την παράδοση των κλασικών τραγουδιστριών της τζαζ και, κυρίως, της Lady Day ή της  Billie Holiday. Όταν τραγουδάει στάνταρντς, η Charmine Michelle αποφεύγει τη νοσταλγική δραματουργία, χωρίς, όμως, να παραβλέπει τις κλασικές ερμηνείες που έδωσαν οι μεγάλες τραγουδίστριες, πριν από αυτήν.

Γεννημένη στην Αλαμπάμα και μεγαλωμένη στη Μινεσότα, η Charmine Michelle ξεκίνησε τις διεθνείς της εμφανίσεις πριν από 30 χρόνια και έχει εμφανιστεί σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά Φεστιβάλ τζαζ, με σπουδαίους μουσικούς, όπως οι πιανίστες Mulgrew Miller και Kirk Lightsey και οι σαξοφωνίστες Harry Allen και Grant Stewart.

Έχει μια περίοπτη θέση στη σύγχρονη αμερικάνικη τζαζ σκηνή και μια διακεκριμένη δισκογραφική παρουσία, καθώς τα άλμπουμ της -«Your eyes», «Destination moon», «Hot» και «Pure imagination»- ξεχωρίζουν στις προτιμήσεις κριτικών και κοινού. Η ερμηνευτική της δυναμική τής επιτρέπει να παρουσιάζει ιδιαίτερα projects, όπως το αφιέρωμα στην Billie Holiday.

Συντελεστές

Charmin Michelle: φωνή, Tony Solá: τενόρο σαξόφωνο, Gerard Nieto: πιάνο, Peter Loewe: μπάσο, Xavi Hinojosa: ντραμς.

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Παρασκευή και Σάββατο: 22.30, Κυριακή και Δευτέρα: 21.30. Τιμές εισιτηρίων: Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ ζώνη: 25 ευρώ, μπαρ: 20 ευρώ, τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου: έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: halfnote.gr, viva.gr και artinfo.gr.

[email protected]