Κόσμος
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 16:30

Tα χαμηλότερα ποσοστά στήριξης των Αμερικανών στον πόλεμο στο Ιράκ

Τα χαμηλότερα, εδώ και τρία χρόνια, ποσοστά υποστήριξης των Αμερικανών στον πόλεμο στο Ιράκ, καταγράφονται σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του CNN.

Μόνο το 34% των ερωτηθέντων υποστηρίζουν τον πόλεμο, ενώ το 64% δηλώνουν αντίθετοι. Το υψηλότερο ποσοστό αντίθεσης καταγράφεται μεταξύ των γυναικών (περίπου 70%). Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης γίνονται γνωστά την στιγμή που ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Peter Pace, δήλωσε στο CNN, ότι η συνολική στρατηγική στο Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης και της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων, αναθεωρείται. Η αποχώρηση αποτελεί το κλειδί για τον τερματισμό της εξέγερσης στο Ιράκ, σύμφωνα με την οργάνωση «Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ», που με μήνυμά της στο Διαδίκτυο, επαναλαμβάνει την επιθυμία της να διαπραγματευτεί με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πάντως, ο πρόεδρος Μπους διαβεβαίωσε προσωπικά την Δευτέρα τον πρωθυπουργό του Ιράκ, ότι δεν σκοπεύει να αποσύρει τα στρατεύματα και ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.

www.cnn.com