Πολιτική
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 18:55

Παπανδρέου: Για το αδιέξοδο στην Παιδεία ευθύνεται ο πρωθυπουργός

Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την Παιδεία μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας πως «είναι πια βέβαιο ότι για το αδιέξοδο στο χώρο της Παιδείας δεν ευθύνεται μόνο η Υπουργός, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Ακόμη και στις συμβιβαστικές προτάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, δηλαδή να εξετασθούν τα αιτήματά τους σε ένα βάθος χρόνου, υπήρξε απάντηση αδιαλλαξίας», είπε ο κ. Παπανδρέου, και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στον κατήφορο που έχει πάρει ο χώρος της Παιδείας, αλλά και η χώρα με την κυβέρνηση της ΝΔ».

«Η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και η ανάλγητη συμπεριφορά στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών, οδήγησαν τη σημερινή συνάντηση σε αδιέξοδο.

Οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, έχοντας την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στο πλευρό τους, θα δώσουν άμεσα την απάντηση τους», σχολίασε ο Αλ. Φλαμπουράρης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα Παιδείας.