Πολιτική
Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2006 18:10

Συνομιλίες Μπακογιάννη με πρέσβεις αφρικανικών χωρών

Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της Αφρικής και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξής τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλίων της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τους πρέσβεις της Αιγύπτου, της Αλγερίας, της Τυνησίας, της Λιβύης, του Μαρόκου, της Ν. Αφρικής, της Νιγηρίας, της Αγκόλας, της Αιθιοπίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό, τους οποίους δέχθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδικότερα,στον οικονομικό τομέα συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του εμπορίου, των ιδιωτικών επενδύσεων, της ναυτιλίας, των υπηρεσιών και της τεχνολογίας.

Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Εθνών στο διάστημα της διετούς θητείας της ως μη μόνιμο μέλος και ως προεδρεύουσας (το Σεπτέμβριο) του Συμβουλίου Ασφαλείας, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων όπως στο Σουδάν, αλλά και άλλων περιφερειακών κρίσεων.

Επίσης ενημέρωσε τους αφρικανούς πρέσβεις για την προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας μέσω της Hellenic Aid και των μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών σε πολλές περιοχές της Αφρικής.

Νωρίτερα η κα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με το δήμαρχο του Σικάγο Ρίτσαρντ Ντέϊλι. Υπενθυμίζεται ότι το Σικάγο είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Αθήνα.