Κόσμος
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΤΟΠΙΚΕΣ βροχές και πιθανές σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με βαθμιαία εξασθένηση των θυελλωδών βορείων ανέμων στο Αιγαίο και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, κυρίως στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Στα δυτικά, είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Το πρωΐ, θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική Ελλάδα. Ανεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.