Πολιτική
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 15:42

Παπανδρέου: Διαπραγματεύσεις με Τουρκία χωρίς επιπτώσεις για το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Mε τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Έρκι Τουομιόγια, συναντήθηκε σήμερα στο Ελσίνκι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τουομιόγια, στόχος των επαφών του είναι να συμβάλλει στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Κύπρου και της Ελλάδος. Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε τις υποχρεώσεις που έχει η Τουρκία απέναντι στους γείτονες της και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, σημειώνοντας ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται, δεν θα πρέπει να δημιουργήσουν επιπτώσεις στις αρχές της Ε.Ε. και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Και αυτό», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «είναι ένα μήνυμα προς όλους και είναι ένα μήνυμα και προς την ελληνική κυβέρνηση».

Τέλος, αφού αναφέρθηκε στις επαφές που είχε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, και πριν από μια εβδομάδα, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, κ. Ερντογαν, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως θα συνεχίσει αυτές τις προσπάθειες με στόχο –όπως είπε- να σεβαστεί η Τουρκία τις υποχρεώσεις της, απέναντι σε ένα κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Κυπριακή Δημοκρατία.