Πολιτική
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 18:18

Πρόταση Λοβέρδου για αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16

Πρόταση για αναβολή της συζήτησης του άρθρου 16 του Συντάγματος για το δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης http://www.parliament.gr/politeuma/syntagmaDetails.asp?ArthroID=18 , κατέθεσε ο επί της συνταγματικής αναθεώρησης εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατά τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, ήδη από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Συντάγματος, είχε συμφωνηθεί ότι επίμαχα άρθρα που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση, τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, τη δασοπροστασία κ.ά., επρόκειτο να συζητηθούν ξεχωριστά στο τέλος της σχετικής διαδικασίας, τον Ιανουάριο.

«Δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ να κάνει την ατζέντα της συζήτησης για το Σύνταγμα με βάση την πολιτική επικαιρότητα και όχι τα συμφωνηθέντα ανάμεσα στους βουλευτές όλων των κομμάτων», δήλωσε σχετικά ο κ.Λοβέρδος. Από πλευράς του, ο Γιάννης Τραγάκης, δεσμεύθηκε να έχει απαντήσει στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ έως αύριο.

Η συζήτηση του επίμαχου άρθρου έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη. Την ίδια μέρα διοργανώνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.