Πολιτική
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 14:29

Β. Κικίλιας: Άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας για τα F-16

Για παροιμιώθη προχειρότητα στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού ζητήματος όπως η αναβάθμιση των F16 κάνει λόγο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας την Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη ωστόσο χαρακτήρισε την αναβάθμιση. Ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Για παροιμιώθη προχειρότητα στην αντιμετώπιση ενός σοβαρού ζητήματος όπως η αναβάθμιση των F16 κάνει λόγο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας την Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας επιβεβλημένη ωστόσο χαρακτήρισε την αναβάθμιση. 

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προκαλέσει πλήρη σύγχυση, εμφανίζοντας καθημερινά αλληλοαναιρούμενες εκδοχές της συμφωνίας.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως το πόσο τελικά θα κοστίσει η συμφωνία, πόσα αεροσκάφη αφορά, αν υπάρχουν ή όχι αντισταθμιστικά μέτρα και αν τελικά θα εμπλακεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και πώς συγκεκριμένα.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητεί την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί επιτέλους υπεύθυνα η Βουλή και οι πολίτες που ζητούν ξεκάθαρες απαντήσεις και, κυρίως, διαφάνεια για μια τόσο σημαντική συμφωνία» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.