Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 15:53

Αγωγές του γ.γ. του ΥΠΠΟ κατά δύο εφημερίδων

Αγωγή κατά της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», για εις βάρος του δημοσίευμα (πρωτοσέλιδο και σελίδες 4 - 5), που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου 23/9/2006, κατέθεσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος .

Το εν λόγω δημοσίευμα του «Εθνους» αφορούσε την υπόθεση προμήθειας και ανάπτυξης φορητών συστημάτων πληροφόρησης των επισκεπτών στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκατομμυρίων ευρώ, από συγκεκριμένη εταιρεία, για την οποία η αρμόδια Διεύθυνση Ψηφιακών Eφαρμογών του Oργανισμού Προώθησης Eλληνικού Πολιτισμού, που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, αμφισβητούσε με υπόμνημά της την ικανότητά της να φέρει «εις πέρας το έργο», ενώ στα διαβήματά της εξέφραζε σοβαρές επιφυλάξεις, αφού απαγορεύεται ακόμη και η περίπτωση της οπτικής ρύπανσης αρχαιολογικού χώρου.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα κάνει λόγο για ερωτηματικά που προκύπτουν απ' όσα προηγήθηκαν της επιλογής της συγκεκριμένης εταιρείας, αφού σε αυτήν, όπως καταγγέλλεται, έπαιξαν ρόλο ο γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Xρήστος Zαχόπουλος και ο πρόεδρος του Oργανισμού Προώθησης του Eλληνικού Πολιτισμού κ. Σταμάτης Mαύρος. Σύμφωνα πάντα με το «Εθνος», αμφότεροι φαίνεται να αγνόησαν τις ενστάσεις των συμβούλων τους και προχώρησαν στην αξιολόγηση των προσφορών ορίζοντας μέλη της επιτροπής που έκανε την αξιολόγηση των προσφορών για το έργο,

ακόμη και άτομα τα οποία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής.

Εξάλλου ο γ.γ. του ΥΠΠΟ κατέθεσε και δεύτερη αγωγή, αυτή τη φορά εναντίον της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», για εις βάρος του δημοσίευμα, στο φύλλο Σαββάτου 29/7 - Κυριακής 30/7/2006.