Αθλητικά
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017 18:56

Μπάσκετ: Άντεξαν οι έδρες

Οι έδρες είχαν τον πρώτο λόγο στις σημερινές αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, αφού τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια έληξαν με νίκη των γηπεδούχων.

Οι έδρες είχαν τον πρώτο λόγο στις σημερινές αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, αφού τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια έληξαν με νίκη των γηπεδούχων.

Μετά την ήττα στον πόντο από τον Κολοσσό, το Ρέθυμνο νίκησε με 95-90 τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Το τρίποντο του Πόσλεϊ έφερε σε απόσταση αναπνοής την ομάδα της Ηλείας (93-90) 14΄΄ πριν τη λήξη, αλλά ο ίδιος υπέπεσε σε φάουλ στον Γιαννόπουλο, με τον τελευταίο να ευστοχεί και στις 2 βολές και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Με ευστοχία έξω από τη γραμμή του τριπόντου περίπου στο 50% (11/23), και τους Έβανς (20 πόντοι), Φαγιέ (19), Γκίκα (13) και Λίποβι (12) ασταμάτητους, ο Προμηθέας διπλασίασε τις νίκες του (91-80), υποχρεώνοντας σε πρώτη ήττα τον Φάρο, στην Πάτρα.

Αντίθετα, οι Νώντας Παπαντωνίου (19), Κέβιν Γουέαρ (17) ήταν οι μόνοι παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων από την ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Την πρώτη νίκη τους πανηγύρισαν τα Τρίκαλα, κάμπτοντας την αντίσταση του Λαυρίου με 91-79. Με 32 πόντους από τον ΣονΝτρε Τζόουνς και 20 του Μάρκο Τέγιτς, οι Θεσσαλοί έριξαν στο «καναβάτσο» το Λαύριο, πατώντας «γκάζι» στην τελευταία περίοδο.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν πέτυχε 30 πόντους απέναντι στον Πανιώνιο για το 2/2 του Κολοσσού Ρόδου, που πέρασε άνετα με 90-70 από την αντίπαλη έδρα. Από την πλευρά τους, οι «κυανέρυθροι» αντιστάθηκαν μόνο τα δύο πρώτα δεκάλεπτα αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν και γνώρισαν άλλη μια βαριά ήττα.