Αθλητικά
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 14:50

UEFA Nations League: Στον 3ο όμιλο η Ελλάδα

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (11/10) τους ομίλους δυναμικότητας του νεοσύστατου Nations League, του Πρωταθλήματος των Εθνών, που θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα (11/10) τους ομίλους δυναμικότητας του νεοσύστατου Nations League, του Πρωταθλήματος των Εθνών, που θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Με αυτή τη διοργάνωση η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία επιδιώκει να καταργήσει τους φιλικούς αγώνες των Εθνικών ομάδων και, ταυτόχρονα, να αυξήσει το ενδιαφέρον, με ανταμοιβή θέσεις στα τελικά του Euro 2020. 

Η Ελλάδα θα μετάσχει στο 3ο γκρουπ, βάσει της κατάταξής της στην UEFA μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας, το 2018, καθώς τα αποτελέσματα των πλέι οφ δεν θα έχουν ισχύ.

Στον ίδιο όμιλο βρέθηκαν και οι, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρος, Εσθονία, Λιθουανία. Οι ομάδες θα χωριστούν σε έναν όμιλο των τριών και τρεις των τεσσάρων. Οι τέσσερις νικητές θα προαχθούν στο δεύτερο γκρουπ και οι τέσσερις τελευταίες θα «υποβιβαστούν» στο τέταρτο, ενόψει Euro 2020.

Στον 1ο όμιλο συμπεριλήφθηκαν οι, Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Ισλανδία, Κροατία και Ολλανδία, που θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών, με τους νικητές κάθε ομίλου να προκρίνονται στην τελική φάση, τον Ιούνιο του 2019, με ημιτελικούς, αγώνα για την τρίτη θέση και τον τελικό.

Η χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση θα οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA τον Δεκέμβριο του 2018. Οι τέσσερις ομάδες που θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση, θα υποβιβαστούν στο δεύτερο γκρουπ για το Euro 2020.

Αντίστοιχα, το 2o γκρουπ περιλαμβάνει τις, Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία και Τουρκία. 

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τριών, οι τέσσερις πρώτοι θα προαχθούν στην Α΄ κατηγορία και οι τέσσερις τελευταίες στον 3ο όμιλο.

Τον 4ο συγκροτούν οι, Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φαρόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Ανδόρα, Κόσοβο, Σαν Μαρίνο και Γιβραλτάρ. Εδώ θα έχουμε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, με τους τέσσερις νικητές να προβιβάζονται στον 3ο όμιλο.

Οι τέσσερις τελευταίες θέσεις για το Euro 2020 θα κατακτηθούν μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ, ανάμεσα στις 16 νικήτριες των γκρουπ της UEFA National League. Κάθε όμιλος θα έχει τη δική του δομή, με ημιτελικούς και τελικό.

Ο νικητής θα κερδίζει το εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020, ενώ αν έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση από την προκριματική φάση, τη θέση του θα πάρει ο επόμενος του ομίλου.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2018, στο συνεδριακό κέντρο SwissTech στη Λωζάνη. Οι αγωνιστικές είναι προγραμματισμένες από τις 6 Σεπτεμβρίου 2018 ως τις 20 Νοεμβρίου 2018, ενώ η τελική φάση θα διεξαχθεί από τις 5 ως τις 9 Ιουνίου 2019.