Πολιτική
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΝΕΑ μεταβολή του καιρού, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια, κυρίως στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά και μετά το μεσημέρι σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Από το βράδυ, σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στη Μακεδονία. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, η μεγίστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιόνια στα ορεινά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους. Θερμοκρασία: Από 4 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί που τη νύχτα θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που σταδιακά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες. Αργά το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους. Θερμοκρασία: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και αργότερα ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 3 έως 14 βαθμούς, με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων, κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ανεμοι: Βόρειοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.