Κοντά σε συμφωνία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να αναλάβει τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, βρίσκεται η επιτροπή Αλιβιζάτου, τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.
Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]
Κοντά σε συμφωνία με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για να αναλάβει τη διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, βρίσκεται η επιτροπή Αλιβιζάτου, τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία χαρακτηρίζεται «εντός πλαισίου» και σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος – που είναι και το μείζον ανεξαρτήτως τι λέγεται δημοσίως – αλλά και σε ότι αφορά τη διασφάλιση διαφανούς διαδικασίας, που αποτελεί όρο απαράβατο για την επιτροπή.
Η εξ΄αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία όλα δείχνουν ότι έχει ήδη εγκαταλειφθεί ως επιλογή, σε οποιαδήποτε μορφή. Ωστόσο, προχωρά η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, όρος που τόσο η επιτροπή όσο και οι υποψήφιοι θεωρούν απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η εκλογή χωρίς παρατράγουδα και καταγγελίες για νοθεία, ως το ελάχιστο διασφάλισης για τον αποκλεισμό διπλοψηφιών.
Σε ότι αφορά τον παράγοντα χρόνο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία καθυστέρηση λιγότερο από μήνα, ίσως μίας ή δύο εβδομάδων και αυτό όμως αναμένεται να το αποφασίσει η επιτροπή και όχι οι υποψήφιοι, όπως η επιτροπή είχε αποφασίσει την 5η Νοεμβρίου ως την 1η Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας. Το κλίμα πάντως που επικρατεί απέχει από αυτό που δημιουργήθηκε χθες με τη δημοσιοποίηση της προσφοράς της Vodafone, όπου όλα ήταν στον αέρα. Όλες οι πλευρές, τόσο η επιτροπή όσο και οι υποψήφιοι, θεωρούν ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν ομαλά και κανονικά και εκτιμούν πως εφόσον λυθούν τα τεχνικά προβλήματα και η συζήτηση προχωρήσει στα πολιτικά, θα αυξηθεί και το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Σε ότι αφορά τη Vodafone, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους τόσο εντός όσο και εκτός της Χαριλάου Τρικούπη, ότι με την προσφορά που κατέθεσε στην επιτροπή Αλιβιζάτου και κυρίως με το 1.100.000 ευρώ (900.000 ευρώ συν ΦΠΑ) που ζήτησε, έδειξε ότι σκοπός της ήταν να μην αναλάβει τη δουλειά.
«Στην αντίστοιχη διαδικασία στη ΝΔ για 2.800 κάλπες (εμείς ζητάμε περίπου το 60%) ετοίμασαν τα πάντα μέσα σε τριάντα ημέρες, ζητώντας 750.000 ευρώ συνολικά, μέσα και ο ΦΠΑ» λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για την προσφορά της Vodafone, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το φλέγον ζήτημα ήταν από την αρχή και παραμένει το οικονομικό.