Κοινωνία
Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 07:40

Έξω από το υπ. Περιβάλλοντος οι μεταλλωρύχοι

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.200 εργαζόμενοι στα μεταλλεία της της Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική. Κλειστή η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Κατεχάκη.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 1.200 εργαζόμενοι στα μεταλλεία της της Ελληνικός Χρυσός, ζητώντας να διευθετηθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

Οι εργαζόμενοι έφτασαν νωρίς το πρωί με πούλμαν στην Αθήνα και αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αντιπροσωπεία τους με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μ. Βερροιόπουλο ενώ θα ακολουθήσει πορεία τους προς τη Βουλή.

Οι μεταλλωρύχοι, που διαμαρτύρονται για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην επένδυση της Eldorado Gold στα Μεταλλεία Κασσάνδρας ζητούν να συναντηθούν ξανά με την ηγεσία του υπουργείου και να διευθετηθεί άμεσα το θέμα των εκκρεμοτήτων που αφορούν την αδειοδότηση του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές και ειδικότερα την παραχώρηση άδειας εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που περιμένουν εδώ και μήνες και όπως υποστηρίζουν δεν συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο της διαιτησίας μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας. 

Λόγω της κινητοποίησης, κλειστή είναι η λεωφόρος Μεσογείων και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της Κατεχάκη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, εκπνέει η προθεσμία που έχει τεθεί για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Eldorado.