Πολιτική
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2001 07:28

«Φωτιές» ανάβει η δήλωση Τ. Γιαννίτση για το ασφαλιστικό

«Δυναμίτης» χαρακτηρίστηκε η δήλωση του Τάσου Γιαννίτση, στις προσπάθειες της προσέγγισης με τα συνδικάτα, για την εξεύρεση λύσης στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας κατά την διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της Εθνικής Χρημαστιστηριακής, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ικανοποιήσει την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων με επιπλέον πόρους.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, η δέσμευση δημοσιονομικών φόρων για την κάλυψη των ελλειμμάτων που αφορούν στα ασφαλιστικά ταμεία θα περιορίσει την δαπάνη για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, σε τομείς όπως η υγεία, παιδεία, έρευνα, δημόσιες επενδύσεις και υποδομές.

Η δήλωση έγινε λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Τάσου Γιαννίτση με το προεδρείο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), στη διάρκεια της οποίας συνδικαλιστές έδωσαν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, προκειμένου η τελευταία να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σκληρή κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, αλλά και τους χειρισμούς στο ασφαλιστικό, αναμένεται να ασκήσουν στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που αρχίζει σήμερα.