Πολιτική
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 13:39

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο υπό κατάληψη Μέγαρο του ΟΤΕ

Επίσκεψη στο υπό κατάληψη Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Μαρία Δαμανάκη, υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων και Μεταφορών του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, και την Εύη Χρτιστοφιλοπούλου Συντονίστρια Απασχόλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κατά την επίσκεψή του το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους στον Οργανισμό.

«Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ γιατί ο αγώνας που κάνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ δεν αφορά μόνο τους ίδιους, δεν αφορά μόνο τα συμφέροντα τους. Αφορά τον έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει καλές ποιοτικές υπηρεσίες σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεται, και αφορά και την εθνική οικονομία», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Δαμανάκη.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να πουλήσει όπως όπως τον ΟΤΕ για να καλύψει τα ελλείμματα, για εισπρακτικούς δηλαδή λόγους και για να ικανοποιήσει ορισμένες ιδεοληψίες».

«Αυτά δεν είναι ούτε καινούρια ούτε εκσυγχρονιστικά και βεβαίως δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι μεταρρύθμιση. Αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι με αυταρχισμό, με ρουσφετολογικές ρυθμίσεις με έναν τρόπο που επιστρέφει στον περασμένο αιώνα να οδηγήσει τον ΟΤΕ στην πώληση», υπογράμμισε η κ. Δαμανάκη και πρόσθεσε:

«Εμείς αυτό δεν μπορούμε να το επίτρέψουμε. Εμάς μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να έχει μια σοβαρή επιχείρηση, σοβαρή επιχείρηση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, που να εγγυάται για όλους τους πολίτες - για όλους και όχι μόνο για αυτούς που μπορούν να πληρώσουν - καλές και ποιοτικές υπηρεσίες. Για αυτό υποστηρίζουμε την ανάγκη να αναπτυχθεί ο ΟΤΕ με δημόσιο management έτσι όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπου όλες οι κυβερήσεις έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πρωτεύοντα ρόλο».