Αθλητικά
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2017 15:42

Παπαγιάννης: «Το μυαλό μας στην Λιθουανία»

Στο φινάλε της φάσης των ομίλων η εθνική ομάδα πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Eurobasket και μεθαύριο το βράδυ εναντίον της Λιθουανίας θα επιδιώξει να περάσει στους προημιτελικούς.

Στο φινάλε της φάσης των ομίλων η εθνική ομάδα πήρε το «εισιτήριο» για τους «16» του Eurobasket και μεθαύριο το βράδυ εναντίον της Λιθουανίας θα επιδιώξει να περάσει στους προημιτελικούς.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο Γιώργος Παπαγιάννης αναφέρθηκε αρχικά στη νίκη επί των Πολωνών, αλλά και στο νοκ άουτ ματς που ακολουθεί με τους Λιθουανούς.

Ο σέντερ του Σακραμέντο τόνισε: «Θέλαμε πολύ τη νίκη. Θέλαμε να πάμε στην Τουρκία. Ήταν ο βασικός μας στόχος από την αρχή. Και το πετύχαμε μέσα από αυτή τη νίκη την τελευταία μέρα. Ο καθένας από εμάς, από τον κόουτς μέχρι το τελευταίο μέλος της αποστολής, πίστευε πολύ σε αυτή τη νίκη. Όλοι με τον τρόπο τους βοήθησαν, έδωσαν μόνο το καλύτερο για να φτάσουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, το οποίο όπως εξελίχθηκε η διοργάνωση ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Παίξαμε καλή άμυνα όταν χρειάστηκε, αντιδράσαμε σωστά όταν μας πλησίασαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ γενικότερα είχαμε εξαιρετικό σουτ τριών πόντων, κάτι που μας βοήθησε ψυχολογικά και πρακτικά φυσικά, αφού πήραμε τη διαφορά». Όσον αφορά την άσχημη εικόνα της ομάδας στα πρώτα παιχνίδια, ο Παπαγιάννης τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει νόημα να γυρίσουμε στα χθεσινά, τα προχθεσινά ή σε οτιδήποτε άλλο. Για εμάς υπάρχει το από εδώ και πέρα. Σαν να ξεκινά μια καινούρια διοργάνωση».

Αναφερόμενος στο ματς με την Λιθουανία ο 20χρονος άσος τόνισε: «Έχουμε την πτήση για Κωνσταντινούπολη και μας περιμένει και δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό να δούμε όλα τα λάθη μας, τι έχουμε κάνει εδώ στην Φινλανδία και να προχωρήσουμε όπως θέλουμε. Ξεχνάμε τι έγινε εδώ από πλευράς αποτελεσμάτων, κάνουμε την επανεκκίνησή μας και εστιάζουμε στη Λιθουανία. Θα τη δούμε στο βίντεο, θα δούμε τι κάνουν κι αυτοί καλά και τι λάθος και θα προχωρήσουμε ανάλογα».