Πολιτική
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 18:57

ΠΑΣΟΚ: Επιδειξη αναξιοπιστίας η κυβέρνηση στο θέμα των συμβασιούχων

Για επίδειξη αναξιοπιστίας από την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, υπενθυμίζοντας την προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού για μονιμοποίηση 250.000 συμβασιούχων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε συγκεκριμένα δημοσιεύματα, όπως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Καθημερινής» της 3ης Μαρτίου 2004 με τίτλο «Καραμανλής: Μόνιμοι 230.000 συμβασιούχοι». «Με αυτές τις δηλώσεις», παρατήρησε, «η ΝΔ απευθύνθηκε σε 230.000-250.000 οικογένειες, όπως τις μετρούσε τότε. Κάνει επίδειξη αναξιοπιστίας και ταυτόχρονα δημιουργεί μια νέα γενιά συμβασιούχων. Προφανώς κανείς δεν θέλει να αλλάζουν οι συμβάσεις και πρέπει αυτό το καθεστώς να βρεί τις πραγματικές του διαστάσεις, σύμφωνα με όσα προβλέπονται. Ομως απο την πλευρά της ΝΔ υπάρχουν αυτά τα δεδομένα και οι κύριοι της ΝΔ και ο πρωθυπουργός προσωπικά, είναι έκθετοι σε σχέση με αυτά που υποστήριζαν».

Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει σχετική τροπολογία για το θέμα των δεδουλευμένων και για το θέμα συνολικά των συμβασιούχων έχει καταθέσει εδώ και καιρό πρόταση νόμου για την επίλυσή του. «Η κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ με την οποία λύνεται το θέμα των δεδουλευμένων σε σχέση με τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων και επίσης οφείλει, ανταποκρινόμενη κατ’ ελάχιστον στις δικές της προεκλογικές δεσμεύσεις και στις δεσμεύσεις του κ. Καραμανλή, να αποδεχθεί και τη πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.