Πολιτική
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 17:01

Ανοίγουν οι πύλες του Πολυτεχνείου - Διαβεβαιώσεις για το άσυλο

Από τις 10 μ.μ. θα τεθούν σε ισχύ τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανοίγουν αύριο οι πύλες του Πολυτεχνείου, για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης των φοιτητών κατά της χούντας, εορτασμός που θα κορυφωθεί την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Θα χρησιμοποιηθούν περίπου επτάμισι χιλιάδες αστυνομικοί, στις 16 και στις 17 του μήνα θα γίνεται σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας και θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς και κατά μήκος της διαδρομής της πορείας. Επίσης, θα γίνουν τροποποιήσεις και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης διαβεβαίωσε βουλευτές του ΚΚΕ ότι δεν θα θα παραβιαστεί το πανεπιστημιακό άσυλο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/14/1265421.htm , με αφορμή το έγγραφο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλη Φλωρίδη, προς τις αστυνομικές αρχές για την είσοδο της Αστυνομίας στο χώρο του Πανεπιστημίου, σε περίπτωση τέλεσης αυτόφωρων κακουργημάτων.

Για λόγους ασφαλείας (γειτνίαση με το Μετσόβιο) το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2006 θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 08.30 έως τις 13.00.

Ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ανέθεσε τη φύλαξη του χώρου σε εταιρεία σεκιούριτι, προκαλώντας την αντίδραση μερίδας φοιτητών και καθηγητών.

Εκδήλωση διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ με τίτλο «Ειρήνη, παρακαλώ», στο θέατρο Broadway (Πατησίων και Αγίου Μελετίου), με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό στις 19.30 μ.μ. ο Γραμματέας της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης.

Σε μήνυμά της η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΝ τονίζει ότι «τα, μηνύματα του Πολυτεχνείου για "δημοκρατία παντού", κοινωνική αλληλεγγύη, ειρήνη, ισότητα, κοινωνική απελευθέρωση, βρίσκονται στον πυρήνα των λαϊκών διεκδικήσεων των εργαζομένων και της νεολαίας».