Πολιτική
Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2001 12:00

Ομιλία Κώστα Σημίτη στη συνεδρίαση του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ

Αρχισε πριν από λίγο στο ξενοδοχείο Divani Caravel η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, με ομιλία του πρωθυπουργού.

Ο Κώστας Σημίτης αναφέρθηκε στην εθνική στρατηγική που χάραξε το κυβερνών κόμμα και η οποία, όπως είπε, οδήγησε την Ελλάδα από το χείλος της οικονομικής κατάρρευσης, από την πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ομάδα των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών, στην ένταξη στην ΟΝΕ, στην πολιτική εκσυγχρονισμού που με συνέπεια, ευθύνη και αποφασιστικότητα ακολουθήσαμε, μας επιτρέπει σήμερα για πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια, να παρουσιάζει η Ελλάδα πλεονασματικό προϋπολογισμό.

Για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, συμπλήρωσε ο κ. Σημίτης, η οικονομία μας χαρακτηρίζεται από σταθερότητα τιμών έχοντας πληθωρισμό της τάξης του 3%. Για πρώτη φορά να έχουμε επτά συνεχή χρόνια υψηλό και σταθερά αυξανόμενο ρυθμό ανάπτυξης.

Σήμερα, βάσει του προγράμματός μας, χαράζουμε σήμερα μια κοινωνία συνοχής, συμμετοχής και αλληλεγγύης. Η νέα αυτή εθνική στρατηγική ανταποκρίνεται στη σοσιαλιστική φυσιογνωμία του κινήματός μας.

Η νέα εθνική στρατηγική αναγνωρίζει ότι οι κατακτήσεις μας αποτελούν τις ισχυρές βάσεις, τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση των στόχων του ελληνικού λαού.

Οι στόχοι αυτοί είναι να ολοκληρώσουμε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και όλες τις αναγκαίες εκσυγχρονιστικές τομές, ώστε να συγκλίνουμε σε όλους τους τομείς προς τα αντίστοιχα επίπεδα των κοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.