Πολιτική
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 12:59

Αλλαγή θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο προτείνει η ΓΣΕΕ

Την ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, υποστήριξε στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να επανακτήσει ο πανεπιστημιακός θεσμός τα βασικά του χαρακτηριστικά για την προστασία της ελεύθερης γνώμης και ελεύθερης διακίνησης».

«Σήμερα αντί για ένα άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών βλέπουμε, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άσυλο ανεξέλεγκτης βίας. Δεν μπορεί να απαγορεύεται σε καθηγητής και μαθητές να μπουν μέσα στις σχολές τους. Αυτό είναι η μεγαλύτερη στέρηση ελευθερίας. Ήμουν στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1974 και σήμερα, με πιάνει η ψυχή μου όταν βλέπω έναν από τους ναούς της Δημοκρατίας να καίγεται και εμείς περί άλλων να τυρβάζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος, παρουσιάζοντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τις θέσεις της Συνομοσπονδίας επί του προσχεδίου για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πρότεινε «το πρυτανικό συμβούλιο με τη συμμετοχή και των φοιτητών να αποφασίζουν, με πιο ευέλικτο τρόπο, για την προστασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τους βανδαλισμούς».

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων