Αθλητικά
Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 12:49

Μουντιάλ 2018: Με Εσθονία απόψε η Εθνική

Με στόχο όχι μόνο να διατηρήσει το αήττητο αλλά και να αυξήσει σε τέσσερις τις νίκες της στον 8ο όμιλο (σε επτά αγώνες), η Εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Εσθονία (21:45), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.

Με στόχο όχι μόνο να διατηρήσει το αήττητο αλλά και να αυξήσει σε τέσσερις τις νίκες της στον 8ο όμιλο (σε επτά αγώνες), η Εθνική ομάδα υποδέχεται απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Εσθονία (21:45), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.

Με τρίποντο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διατηρηθεί στη δεύτερη θέση του γκρουπ, που δίνει το εισιτήριο για τα πλέι οφ πρόκρισης, ελπίζοντας ότι την ίδια ώρα η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα στραβοπατήσει στην Κύπρο, προκειμένου να αυξήσει τη διαφορά του από τους Βαλκάνιους.

Τεχνικό επιτελείο και διεθνείς έχουν επικεντρωθεί στο παιχνίδι με την ομάδα από τη Βαλτική, καθώς ο αγώνας με το Βέλγιο την προσεχή Κυριακή δεν θα πρέπει να τους αποπροσανατολίσει.

Ο Μίχαελ Σκίμπε είχε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με αρκετούς διεθνείς, ενώ τους ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού των Εσθονών, την οποία ο Μάρτιν Ρέιμ παρατάσσει με σχηματισμό 5-4-1.

Αυτά στο χαρτί, γιατί σε αγωνιστικό επίπεδο η κατάσταση διαφοροποιείται. Ο Γερμανός εκλέκτορας καλείται να βρει λύσεις για τις απουσίες των τραυματιών Τοροσίδη και Μήτρογλου, η απουσία του οποίου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. 

Ως προς τον «Τόρο», θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη θέση του δεξιού μπακ – χαφ έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί αρκετοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Μανιάτης, Σταφυλίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Ρέτσος, οπότε υπάρχουν επιλογές.

Ο Σκίμπε, πάντως, κράτησε κλειστά χαρτιά ως προς την ενδεκάδα, την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο (αναντικατάστατος) Καρνέζης, για τη θέση δεξιά ένα μικρό προβάδισμα έχει ο Παπαδόπουλος και αριστερά θα είναι ο Σταφυλίδης.

Στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν ο Μανωλάς με τον Τζαβέλλα, αφού ο Παπασταθόπουλος είναι τιμωρημένος, ενώ αμυντικοί μέσοι θα είναι δύο από τους Σάμαρη, Ζέκα και Μανιάτη. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Βέλλιος και πίσω του οι Φορτούνης (στον άξονα), Μάνταλος (δεξιά) και Μπακασέτας (αριστερά). 

Το πρόγραμμα του ομίλου συμπληρώνει η συνάντηση του Βελγίου με το Γιβραλτάρ, που επίσης θα ξεκινήσει στις 21:45. Στη βαθμολογία (σε έξι αγώνες) προηγούνται οι «κόκκινοι» διάβολοι με 16 βαθμούς και έπονται η Ελλάδα με 12, η Βοσνία με 11, η Κύπρος με 7, η Εθονία με 4 και το Γιβαλτάρ, που δεν έχει βαθμό.