Πολιτική
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 17:49

Απ. Κακλαμάνης: «Ουδείς είναι αθώος» στο θέμα των συμβασιούχων

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι άκυρη και η υπόσχεση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή για τακτοποίηση 250.000 συμβασιούχων υπήρξε «σημαία προεκλογικής ευκαιρίας», υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο κ. Καραμανλής ή παραπλάνησε ωμά τους συμβασιούχους και τις οικογένειές τους, ή δεν ήξερε τι συμβαίνει και παρασυρόταν από όποιον δημοσιογράφο του έκανε προεκλογικά ερωτήσεις. Και το ένα και το άλλο είναι πολιτικά τραγικό και συνεπάγεται ευθύνες πολιτικές, που πρέπει να καταλογιστούν», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γ. Μανώλης απάντησε ότι με το νόμο Σκανδαλίδη δεν μονιμοποιήθηκε ούτε ένας συμβασιούχος. «Και έρχεστε τώρα εδώ και μιλάτε για αναλγησίες και ξαφνικά μου γίνατε ευαίσθητοι; Αυτό ξέρετε πώς λέγετε, κύριε Βενιζέλο, στη γλώσσα τη λαϊκή; Τζάμπα μαγκιά».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης παραδέχτηκε ότι «ουδείς είναι αθώος του αίματος» στο θέμα των συμβασιούχων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία, με την οποία, οι εκτελεστές αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, που χαρακτηρίζουν αορίστου χρόνου τις συμβάσεις εργαζομένων στο δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, συνιστούν πλήρη νόμιμο τίτλο καταβολής των αποδοχών τους.