Αθλητικά
Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 23:18

Super League: Δύο στα δύο με 10 παίκτες ο Ολυμπιακός

Το 2Χ2 στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη δύσκολη νίκη που πέτυχε επί της Λαμίας με 1-0 στο Περιστέρι.

Το 2Χ2 στο πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη δύσκολη νίκη που πέτυχε επί της Λαμίας με 1-0 στο Περιστέρι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μετά από μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται με θεωρητικά υποδέεστερους αντιπάλους στις εγχώριες διοργανώσεις.

Έτσι και τώρα, μετά την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League, ο πρωταθλητής Ελλάδας τα βρήκε... σκούρα απέναντι στους «νεοφώτιστους», αλλά τελικά πήρε το «τρίποντο» και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του σε ισάριθμα ματς.

Το πέναλτι-γκολ του Κώστα Φορτούνη στο 29΄ (το κέρδισε ο Πάρντο) έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση στο ουδέτερο γήπεδο του Περιστερίου (τυπικά γηπεδούχος ήταν η Λαμία).

Οι «ερυθρόλευκοι» που από το 70΄ έμειναν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Μίλιτς, στάθηκαν τυχεροί σε δύο περιπτώσεις, στο 35΄ με το δοκάρι του Βουό και στο 72΄ όταν ο ίδιος παίκτης αστόχησε από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Οι Πειραιώτες είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς, αλλά στο 59΄ ο Μάριν απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα δύο φορές, ενώ στο 67΄ ο Βουό απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή μετά το πλασέ του Ανσαριφάρντ.

Η αναμέτρηση τελείωσε χωρίς άλλες φάσεις μετά την ευκαιρία του Βουό στο 72΄, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη δύσκολη νίκη και την Λαμία να μένει με τις εντυπώσεις, αλλά αυτή την φορά χωρίς βαθμό (στην πρεμιέρα απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη).