Αθλητικά
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 12:49

Ο Ιαν Θορπ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις πισίνες

Ο Ιαν Θορπ, ο σπουδαιότερος κολημβητής της Αυστραλίας και ένας από τους μεγαλύτερους στην ιστορία του υγρού στίβου, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, σε ηλικία μόλις 24 ετών!

Ο αυστραλός πρωταθλητής -πέντε φορές χρυσός ολυμπιονίκης- σε δηλώσεις του στην τηλεόραση υποστήριξε πως δεν έχει πλέον κίνητρο για αγώνες και αποφάσισε να αποσυρθεί από την δράση:

«Η κολύμβηση δεν είναι πλέον το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή μου και δεν έχω κίνητρο για να συνεχίσω», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Θορπ και συμπλήρωσε: «Ηταν δύσκολη απόφαση. Κάποτε θα έφτανε αυτή η στιγμή και νομίζω ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Εζησα όλες τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει αυτό το άθλημα. Πέτυχα ένα εντυπωσιακό σύνολο επιτυχιών».

Η «τορπίλη», όπως ήταν το παρατσούκλι του, απέκλεισε το ενδεχόμενο να αλλάξει απόφαση και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. «Δεν με βλέπω να αγωνίζομαι ξανά. Δεν πιστεύω πως θα γίνει. Δεν το αποκλείω, αφού ποτέ δεν αποκλείω τίποτε στη ζωή μου, αλλά απλά λέω πως δεν πρόκειται να συμβεί».

Όσο για το τι θα κάνει στο μέλλον, ο Θορπ κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας χαριτολογώντας: «Δεν έχω πάρει την εφημερίδα για να ψάχνω δουλειά, αλλά αν κάποιος έχει κάποια καλή δουλειά να μου προσφέρει, είμαι ανοικτός σε κάθε καλή πρόταση.»

Ο Θορπ μετά τους Ολυμπιακούς της Αθήνας όπου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να λάβει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση. Τραυματισμοί και κούραση, ενδεχομένως και η παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής από τον Τύπο της πατρίδας του, τον ανάγκασαν να μετακομίσει στο Λος Αντζελες.

Ο αυστραλός σούπερ σταρ της κολύμβησης έχει κατακτήσει πέντε χρυσά, τρία αργυρά και δύο χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια στις διοργανώσεις του Σίδνεϊ το 2000 και της Αθήνας το 2004, καθώς επίσης έντεκα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ έχει καταρρίψει 13 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνες μέσης και μακράς απόστασης.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters