Πολιτική
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 14:14

Παπανδρέου: Ο ξυλοδαρμός του φοιτητή παραπέμπει στο παρακράτος του '60

Ευθύνες στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 24χρονου φοιτητή από αστυνομικούς με πολιτικά στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση, ο πρώην και ο νυν υπουργός Δημόσιας Τάξης καλλιέργησαν συστηματικά συμπεριφορές αυταρχισμού και κλίμα αυθαιρεσίας που μας παραπέμπει στο παρακράτος του '60. Έχει ευθύνη ο πρωθυπουργός με αυτούς που έβαλε στα υπουργεία, οι οποίοι καλλιέργησαν στο αστυνομικό σώμα τον κομματισμό και την αυθαιρεσία», υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο 39ο Λύκειο στην Ανω Κυψέλη.

«Είδαμε τραγικές σκηνές βαρβαρότητας απέναντι σε έναν αθώο φοιτητή. Πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη απ' αυτόν τον άνθρωπο που φιλοξενείται στη χώρα μας», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι ο ίδιος επικοινώνησε με την αδελφή του φοιτητή για να του ευχηθεί περαστικά και να του συμπαρασταθεί.

Σε ερώτηση για το αν θα έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχαν παραιτηθεί πολλοί υπουργοί. «Σε χώρες ευρωπαϊκές, στην Ευρωπαϊκή Ένωση που είμαστε, μπορώ να σας πω, ότι θα είχαν παραιτηθεί πολλοί υπουργοί για πολλά θέματα από την κυβέρνηση μιας χώρας που θέλει να λέγεται ότι είναι ευνομούμενη», τόνισε.

Κατά την επίσκεψή του στο 39ο Λύκειο, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με μαθητές, καθηγητές και γονείς. Όπως είπε, στις συζητήσεις αυτές «αναπτύχθηκε η αγωνία για το μέλλον των παιδιών, το μέλλον τους που έχει επιδεινωθεί από τη ΝΔ, η οποία με την απουσία της δημιούργησε αδιέξοδα, σε ό,τι αφορά τα σχολεία και την απασχόληση».

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απέτυχε στην Παιδεία και πρόσθεσε ότι για το κόμμα του η Παιδεία «είναι το πρώτο θέμα». «Θα καταθέσουμε δικό μας πλαίσιο με το οποίο θα δεσμευτούμε ότι θα το υλοποιήσουμε μόλις γίνουμε κυβέρνηση», συμπλήρωσε.