Πολιτική
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 14:19

Βουλή - Τη συνέχιση της έρευνας για τις υποκλοπές ζητεί η αντιπολίτευση

Την συνέχιση της έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με επιστολή προς την πρόεδρο του Σώματος, ¶ννα Ψαρούδα - Μπενάκη.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην επιτροπή, Απ. Κακλαμάνης, Ευ. Βενιζέλος, Μ. Παπαϊωάννου και Φ. Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ), Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) και Φ. Κουβέλης (ΣΥΡΙΖΑ) ζητούν από την πρόεδρο της Βουλήλς να συστήσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αν. Καραμάριο να καλέσει, στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής, την οικογένεια Τσαλικίδη και τον πρώην αρχηγό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Στέλιο Σύρο.

Οι βουλευτές ζητούν την κλήση των προσώπων αυτών για να συνεχίσει η κοινοβουλευτική επιτροπή τη διερεύνηση της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών, στην οποία -όπως αναφέρουν- «οι χειρισμοί της κυβέρνησης, των Αρχών Ασφαλείας και τινών δικαστικών λειτουργών προσλαμβάνουν διαστάσεις πρωτοφανούς σκανδάλου εις βάρος των δημοκρατικών μας θεσμών».

Οι βουλευτές σημειώνουν επίσης ότι η κ. Μπενάκη-Ψαρούδα έχει το δικαίωμα, και σε περίπτωση δυσλειτουργίας της Επιτροπής το καθήκον, να προεδρεύσει η ίδια ή αντιπρόεδρος του Σώματος.