Πολιτική
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑ τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τοπικά θυελλώδεις νοτίους ανέμους από το βράδυ στο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Ιόνιο τοπικά ισχυροί με μικρή ενίσχυση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, που θα ενισχυθούν βαθμιαία στα ανατολικά σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Πρόσκαιρες καταιγίδες στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που από το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, που θα ενισχυθούν βαθμιαία σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς και προς το βράδυ κατά τόπους σε θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις παροδικές αυξημένες. Πρόσκαιρη βροχή από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι, που θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και το βράδυ τοπικά σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, προβλέπει για αύριο, Πέμπτη, η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αρχικά στην Πελοπόννησο, μετά το μεσημέρι στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Πάντως, σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι στα δυτικά και αργότερα στις ανατολικότερες περιοχές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις, που βαθμιαία από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.