Πολιτική
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2006 13:06

Δαμανάκη: Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβεβαιώνουν το καθεστώς αδιαφάνειας της ΝΔ

«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας επιβεβαιώνουν με σαφήνεια το καθεστώς αδιαφάνειας που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις κρίσεις Γενικών Διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση, στην προσπάθειά της να οικοδομήσει το γαλάζιο κομματικό της κράτος και να εντάξει τη Διοίκηση και τις κρατικές λειτουργίες στην υπηρεσία των κομματικών της συμφερόντων».

Αυτό υπογραμμίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για αναστολή των αποφάσεων τοποθέτησης γενικών διευθυντών στα υπουργεία λόγω αδιαφάνειας στη διαδικασία των κρίσεων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/22/1268344.htm .

Όπως επισημαίνει η κ. Δαμανάκη, η εν λόγω απόφαση «αφορά πολιτικά και ηθικά όλη την κυβέρνηση που με αυτές τις μεθόδους επιστρέφει τη χώρα σε ένα μακρινό και καταδικασμένο παρελθόν κομματισμού και ευνοιοκρατίας».

«Οι αρμόδιοι υπουργοί και κυρίως ο υπουργός Απασχόλησης οφείλουν να τοποθετηθούν για αυτά τα πεπραγμένα τους αλλά και για τη σωρεία καταγγελιών για κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση στο υπουργείο Απασχόλησης που φθάνουν από παντού. Στην προκειμένη περίπτωση οφείλει να εφαρμόσει αμέσως τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και να ακυρώσει τις παράνομες τοποθετήσεις», τονίζει καταλήγοντας η υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.