Πολιτική
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα στο Αιγαίο, θυελλώδεις.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα. Γρήγορη βελτίωση του καιρού στη Δυτική και το μεσημέρι και στην Κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί, αλλά γρήγορα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες. Γρήγορη βελτίωση στην Ηπειρο, το Βόρειο Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί με εξασθένηση, ενώ μετά το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά, θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί, που αργότερα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πρόσκαιρα θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες, πιθανόν έντονες θα εκδηλωθούν το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, στη Θράκη, τα Νησιά του Βορείου, του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική και Νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα είναι αυξημένες και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.