Κόσμος
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 11:59

Λίβανος - Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι στην κηδεία του Πιερ Τζεμάγελ

Δεκάδες χιλιάδες Λιβανέζοι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Βηρυτού για την κηδεία του δολοφονηθέντος υπουργού Βιομηχανίας Πιέρ Τζεμάγελ.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν λιβανικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά του φιλο-σύρου προέδρου της χώρας Εμίλ Λαχούντ, αλλά και της Δαμασκού. Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους έριχναν στο έδαφος και πατούσαν φωτογραφίες του Λαχούντ, αλλά και του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και του ιρανού ομολόγου του, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. «Διώξτε τον πράκτορα του Μπασάρ από το Μπάαμπντα (το προεδρικό μέγαρο)», φώναζαν οι διαδηλωτές αναφερόμενοι στον πρόεδρο Λαχούντ.

Η σορός του Τζεμάγελ, σκεπασμένη με τη σημαία του Λιβάνου και το λάβαρο του κόμματος Κατάεμπ που ίδρυσε ο πατέρας του και πρώην πρόεδρος Αμίν Τζεμάγελ, μεταφέρθηκε με πομπή από τη γενέτειρά του, το χωριό Μπίφκαγια, στη Βηρυτό όπου στις 13.00 (ώρα Ελλάδος) θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Μαρωνιτών, κοντά στην πλατεία Μαρτύρων.

Τα μέτρα ασφαλείας κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία είναι δρακόντεια καθώς ισχυρές δυνάμεις του στρατού έχουν ήδη αναπτυχθεί στο κέντρο της λιβανέζικης πρωτεύουσας http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/23/1268896.htm .