Αθλητικά
Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2017 21:49

Europa League: «Καθάρισε» σε τέσσερα λεπτά ο Παναθηναϊκός

Οι αλλαγές του Ουζουνίδη επανέφεραν τον Παναθηναϊκό στην κανονικότητα, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 της Γκαμπάλα και προκρίθηκαν στα play off του Europa League.

Οι αλλαγές του Ουζουνίδη επανέφεραν τον Παναθηναϊκό στην κανονικότητα, οι «πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 της Γκαμπάλα και προκρίθηκαν στα play off του Europa League.

Η καλύτερη ομάδα και στα δύο ματς ήταν αυτή που θα βρεθεί αύριο το μεσημέρι (14:00) στην κλήρωση των play off της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA. Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Μπακού με το «φτωχό» 1-0 του πρώτου αγώνα, έχασε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος για να κάνει... περίπατο κι ένα κακό πρώτο 15λεπτο στην επανάληψη τον έβαλε σε περιπέτειες.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όμως, με δύο κινήσεις από τον πάγκο «ξεμπλόκαρε» την ομάδα του και μέσα σε τέσσερα λεπτά «αποκαταστάθηκε η τάξη». Το 0-1 έγινε 2-1, οι «πράσινοι» προκρίθηκαν απόλυτα δίκαια στη συνέχεια της διοργάνωσης και πήραν «εκδίκηση» από τους Αζέρους για τον αποκλεισμό τους πριν από δύο χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο και θα μπορούσε να είχε καθαρίσει με την υπόθεση πρόκριση από πολύ νωρίς. Μετά το πρώτο 5λεπτο, που η ελληνική ομάδα έδειχνε να... ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο, στη συνέχεια βρήκε τα... πατήματά της και με τους Ζέκα, Κουρμπέλη να κάνουν σπουδαίο ματς στη μεσαία γραμμή, ανέλαβαν πλήρως τα ηνία της αναμέτρησης.

Όπως και στο «Απόστολος Νικολαΐδης», όμως, οι «πράσινοι» έφταναν με άνεση απέναντι από την εστία του Μπεζοντόσνι, αλλά στην τελική προσπάθεια ήταν άστοχοι. Τρεις κλασικές ευκαιρίες έχασε το «τριφύλλι» στο διάστημα αυτό, με κορυφαία αυτή του 9ου λεπτού, όταν οι Άλτμαν και Χατζηγιοβάννης απέτυχαν να σκοράρουν σχεδόν από μισό μέτρο!

Ακολούθησε η διπλή ευκαιρία με τους Άλτμαν και Μολίνς να μην καταφέρνουν να βρουν δίχτυα από πλεονεκτική θέση στην περιοχή (14΄), ενώ στο 33΄ ο Λουντ ήταν έτοιμος να πλασάρει, αλλά ο Γκουρμπάνοφ παρενεβλήθη και η μπάλα έφυγε... βασανιστικά κόρνερ.

Παρά λίγο να «πληρώσει» την αστοχία του ο Παναθηναϊκός στη μοναδική καλή φάση για τους Αζέρους στο πρώτο μέρος. Στις καθυστερήσεις του 45λεπτου, ο Μαλόουν βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ.

Το β΄ μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό κι αυτό διότι ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καθόλου καλός, ιδιαίτερα από τη δεξιά του πτέρυγα. Ο Μονρόουζ δημιουργούσε πολλά προβλήματα στον Κουλιμπαλί και στην πρώτη του επέλαση στο 52΄ προήλθε το γκολ για τους Αζέρους. Ο Μονρόουζ «ζάλισε» τον Κουλιμπαλί στην περιοχή, έβγαλε την κάθετη πάσα και στην προσπάθειά του να απομακρύνει ο Μολέδο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Σε ένα διάστημα που οι «πράσινοι» αναζητούσαν την ταυτότητά τους στο γήπεδο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης με δύο αλλαγές άλλαξε τα πάντα. Έβγαλε από το ματς τους Άλτμαν (μπήκε ο Λουτσιάνο) και Χατζηγιοβάνη (Καμπέσας), πέρασε δεξιά τον Χουλτ και αριστερά τον Καμπέσας.

Αυτές οι αλλαγές έφεραν δύο γκολ για το «τριφύλλι» μέσα σε 4 λεπτά. Στο 63΄ ο Λουντ από κεφαλιά-πάσα του Μολίνς «εκτέλεσε» τον Μπεζοντόσνι και στο 66΄ ο Καμπέσας με ατομική προσπάθεια και άψογο τελείωμα έκανε το 2-1. Η πράσινη... μηχανή δούλεψε άριστα στη συνέχεια και η ελληνική ομάδα έφτασε άνετα στην πρόκριση.