Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2006 15:31

Κωνσταντόπουλος: «Πρέπει να αντιμετωπιστεί ο εκχυδαϊσμός ορισμένων εκπομπών»

Το θέμα της προστασίας τη πολιτικής ζωής και της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών με τη θέσπιση και τήρηση κανόνων δεοντολογίας και λειτουργίας των ΜΜΕ, έθεσε σήμερα στην πρόεδρο της Βουλής, ¶ννα Μπενάκη Ψαρούδα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και βουλευτής Α' ΑΘηνών του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Μετά από την πρόσφατη συκοφαντική επίθεση εναντίον μου, αλλά και άλλων πολιτικών προσώπων και των πολιτικών θεσμών στο σύνολό τους, από τη γνωστή τηλε-ζούγκλα, έθεσα στην κ. πρόεδρο της Βουλής το συνολικό πρόβλημα προστασίας της πολιτικής ζωής, προστασίας του κύρους και της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών θεσμών, από την ανεξέλεγκτη συστηματική παρέμβαση, προς απαξίωσή τους, γνωστών κέντρων, μηχανισμών και προσώπων», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει επιτέλους στο τηλεοπτικό τοπίο ρύθμιση, έτσι ώστε οι κανόνες δεοντολογίας να είναι υπαρκτοί, το πλαίσιο αυτορύθμισης να είναι σεβαστό από τους δημοσιογράφους αλλά και οι νομοθετικοί κανόνες λειτουργίας των ΜΜΕ να μην εμφανίζουν αυτή τη χαώδη κατάσταση που εμφανίζουν σήμερα».

Επιπρόσθετα ο βουλευτής του ΣΥΝ ενημέρωσε την κ. Μπενάκη-Ψαρούδα για την πρωτοβουλία του να συγκροτηθεί ένα Ινστιτούτο, ένα Κέντρο Μελέτης και αντιμετώπισης των προβλημάτων που ανακύπτουν στις σχέσεις των ΜΜΕ και των πολιτικών θεσμών της Δημοκρατίας. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος, «υπάρχουν προβλήματα προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών που πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως και με συγκεκριμένο τρόπο, έτσι ώστε να μην οδηγούμαστε στην υπερεξουσία των μηχανισμών και στην έλλειψη παντός ελέγχου από συστηματικές, συκοφαντικές επιθέσεις, στις οποίες αρέσκονται να επιδίδονται για τους δικούς τους λόγους, διάφοροι τύποι».

Παράλληλα κατά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να αναζητηθούν τρόποι οργάνωσης των πολιτών και προστασίας των δικαιωμάτων τους, για την αντιμετώπιση αυτού του εκχυδαϊσμού -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- «ορισμένων εκπομπών, που επιδιώκουν τον εκφασισμό των πολιτικών θεσμών και επιπλέον επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινωνίας».

Επίσης, έκανε γνωστό ότι ζήτησε συνάντηση με τις επαγγελματικές οργανώσεις των δημοσιογράφων, καθώς επίσης και με τις Ενώσεις Ιδιοκτητών, τόσο των ημερήσιων εφημερίδων όσο και των τηλεοπτικών μέσων, ενώ θα ζητήσει και συνάντηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Για το θέμα ο κ. Κωνσταντόπουλος θα συναντηθεί επισης με τους αρχηγούς των κομμάτων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.