Αθλητικά
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 15:42

Κατέθεσε για την υπόθεση φοροδιαφυγής ο Ρονάλντο

Για περίπου μιάμιση ώρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και κατέθεσε για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται.

Για περίπου μιάμιση ώρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και κατέθεσε για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται.

Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει εδώ και καιρό την κατηγορία της απόκρυψης περίπου 15 εκ. ευρώ, κάτι το οποίο αρνήθηκε και σήμερα ότι ουδέποτε συνέβη.

Ο 32χρονος Πορτογάλος επιθετικός μπήκε στην αίθουσα από διαφορετική είσοδο για να αποφύγει τα ΜΜΕ που είχαν σπεύσει για κάποια δήλωσή του. Από τα όσα διέρρευσαν στα ισπανική μέσα ενημέρωσης ο CR7 φέρεται να είπε στη δικαστή πως «αν δεν με έλεγαν Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν θα βρισκόμουν εδώ», θεωρώντας προφανώς πως κατηγορήθηκε για λόγους εντυπωσιασμού. 

Αν και αρχικά οι εκπρόσωποί του είχαν ενημερώσει πως θα έκανε δηλώσεις στον Τύπο, εντούτοις αυτό δε συνέβη και μετά τη διαδικασία ο Ρονάλντο φυγαδεύτηκε και είναι πιθανό να γίνει κάποιο σχόλιο αργότερα μέσω του περιβάλλοντός του.

Πέρυσι σε αντίστοιχη υπόθεση ο Λιονέλ Μέσι καταδικάστηκε σε φυλάκιση 21 ετών με αναστολή και τελικά υποχρεώθηκε να πληρώσει 252.000 ευρώ. Ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα κατηγορείτο πως είχε αποκρύψει 4.1 εκ. ευρώ. 

Ο Ρονάλντο κατηγορείται πως εκμεταλλεύτηκε μια off-shore εταιρεία για να διοχέτευσε σε αυτή έσοδα που είχε από την Ισπανία για τη διαχείριση της εικόνας του και να μην φορολογηθεί γι’ αυτά. Αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης μέχρι και 3.5 χρόνια με αναστολή και για να μείνει ελεύθερος θα χρειαστεί να καταβάλει ένα τεράστιο ποσό.