Πολιτική
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2006 17:25

Μ. Γιαννάκου: «Ο κόσμος αλλάζει και δεν θα περιμένει εμάς»

«Ο κόσμος αλλάζει και δεν θα περιμένει εμάς. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα περιμένει πότε θα αλλάξει τελείως ο κόσμος για να αρχίσει να σκέπτεται πότε δεν θα αντιδρά κανείς». Αυτό τόνισε σημερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, κατά την ομιλία της στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Η υπουργός σημείωσε πως κάθε μεταρρύθμιση στο χώρο της εκπαίδευσης συναντούσε αντιδράσεις και γι’ αυτό το λόγο και το ΠΑΣΟΚ, δεν έφερε στη Βουλή νομοθέτημα που είχε ετοιμάσει για την αξιολόγηση στα Πανεπιστήμια. Όπως είπε, το προσχέδιο διαλόγου που παρουσίασε η κυβέρνηση, τυγχάνει της επιδοκιμασίας σημαντικής μερίδας πανεπιστημιακών, οι οποίοι το θεωρούν ως βάση συζήτησης.

«Αυτοί που δεν θέλουν κάτι τέτοιο», σημείωσε, «ας φέρουν τις δικές τους προτάσεις». «Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχουμε ακούσει προτάσεις», παρατήρησε η υπουργός Παιδείας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «κομματισμού» , η κ. Γιαννάκου υπενθύμισε πως «το 1996, ο κ. Παπανδρέου ξήλωσε 26.000 διευθυντές σχολείων, στελέχη, τους πάντες», ενώ στις θέσεις του περί αυτοδιοίκησης των πανεπιστημίων, παρατήρησε πως «ποτέ τα πανεπιστήμια δεν είχαν τόση αυτοδιοίκηση όση έχουν αυτή τη στιγμή». «Καλό είναι όμως να θυμίσουμε ότι 14 από αυτά τα πανεπιστήμια που θεωρούν ότι όλα μπορούν να τακτοποιήσουν μόνα τους, δεν έχουν καν εσωτερικό κανονισμό. Εν ολίγοις λειτουργούν παρανόμως», σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

Πηγή ΑΠΕ