«Καρφιά» αντάλλαξαν δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook και ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla Motors και της SpaceX, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.
«Καρφιά» αντάλλαξαν δύο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του χώρου της τεχνολογίας, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του Facebook και ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της Tesla Motors και της SpaceX, με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.
Σε live streaming στο Facebook την Κυριακή, ο Ζάκερμπεργκ είχε δηλώσει πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος όσον αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας, σχετικά με αυτούς που την αντιμετωπίζουν αρνητικά και «υποστηρίζουν καταστροφικά σενάρια», πως «απλά δεν το καταλαβαίνω. Είναι πραγματικά αρνητικό, και κατά κάποιον τρόπο νομίζω ότι είναι αρκετά ανεύθυνο».
Σημειώνεται ότι το Facebook είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της Σίλικον Βάλεϊ στον συγκεκριμένο τομέα, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για πιο στοχευμένες διαφημίσεις, διαχείριση news feeds κ.α.
Επίσης, με το αντικείμενο έχει ασχοληθεί και ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ, δημιουργώντας την προσωπική του τεχνητή νοημοσύνη- «μπάτλερ», ονόματι «Jarvis», για το σπίτι και την οικογένειά του.
Πρόσφατα ο Έλον Μασκ είχε αναφερθεί ξανά στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να αποτελέσει υπαρξιακό κίνδυνο για την ανθρωπότητα εάν δεν επιβληθούν ρυθμιστικά πλαίσια και κανόνες όσον αφορά στην ανάπτυξή της.
Ο Μασκ έχει επανειλημμένα εκφράσει προβληματισμούς για το θέμα της «Α.Ι.»- ενώ έχει και ο ίδιος προβεί σε επενδύσεις στον χώρο, προκειμένου, όπως έχει πει, να «έχει εικόνα» για τις εξελίξεις. Κάποιες από αυτές τις κινήσεις του είναι η ίδρυση της OpenAI, σκοπός της οποίας είναι μια «πιο ασφαλής τεχνητή νοημοσύνη», αλλά και η ίδρυση της Neuralink, εταιρείας που έχει στόχο την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επιτρέπει την άμεση επικοινωνία και αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπινων εγκεφάλων και υπολογιστών.
Ερωτηθείς σχετικά στo Twitter για τις δηλώσεις αυτές, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως «καρφιά», ο Μασκ απάντησε ότι «έχω μιλήσει στον Μαρκ για αυτό. Η κατανόησή του πάνω στο θέμα αυτό είναι περιορισμένη».
Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών που έχουν εκφράσει προβληματισμούς για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης είναι επίσης ο Μπιλ Γκέιτς, ο Στίβεν Χόκινγκ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της επιστήμης και της τεχνολογίας.