Κόσμος
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 15:48

Συνάντηση Αμπάς - Ράις την Πέμπτη

Συνάντηση με τον παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, θα έχει η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζ Ράις, στο πλαίσιο επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο διαπραγματευτής Σαέμπ Ερεκάτ, η κ. Ράις και ο κ. Αμπάς, θα συναντηθούν στην Ιεριχώ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πως η Ράις, η οποία πρόκειται να συμμετάσχει σε μια οικονομική και αναπτυξιακή διάσκεψη σε θέρετρο της Νεκράς Θάλασσας στην Ιορδανία, μπορεί επίσης να συναντηθεί με παλαιστίνιους και ισραηλινούς ηγέτες.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Όλμερτ δήλωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν σχέδια να συναντηθεί με την Κοντολίζα Ράις.

Στο μεταξύ, ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια αναχώρησε σήμερα από τη Γάζα για την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό, αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του το Μάρτιο. Ο Χανίγια θα επισκεφθεί έξι αραβικές χώρες -την Αίγυπτο, τη Συρία, το Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Κουβέιτ-, καθώς και το Ιράν πριν επιστρέψει στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός διέσχισε το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο με μια πομπή αυτοκινήτων και κατευθύνθηκε στον πρώτο σταθμό του, το Κάιρο.