Πολιτική
Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017 12:48

Δ. Αβραμόπουλος: Με σκέψη και καρδιά στην Ελλάδα μένω Βρυξέλλες

Με τη σκέψη και την καρδιά πάντα στην Ελλάδα μένω Βρυξέλλες, σημειώνει σε συνέντευξή του ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με τη σκέψη και την καρδιά πάντα στην Ελλάδα μένω Βρυξέλλες, σημειώνει σε συνέντευξή του ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στην Κυριακάτική Ελευθερία του Τύπου, τονίζει ότι «πάντα ολοκληρώνω τη θητεία μου και την αποστολή μου. Το ίδιο θα κάνω και ως Ευρωπαίος επίτροπος», απαντώντας στο ερώτημα «Βρυξέλλες ή επιστροφή στην Ελλάδα και στο κοινοβούλιο».

Προσθέτει ότι είχε την τιμή να του εμπιστευθεί η Ευρώπη τη διαχείριση δύο θεμάτων που έχουν εξελιχθεί στις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας και ότι η ευθύνη που έχει αναλάβει είναι σημαντική τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τη χώρα μας. «Συνεπώς, με τη σκέψη και την καρδιά πάντα στην Ελλάδα, μένω Βρυξέλλες», τονίζει.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει ως προς τα εθνικά θέματα ότι «θα έπρεπε να είναι πεδίο συναίνεσης», καθώς «εκεί δεν χωρούν κομματικές διαφορές» και ότι «είναι προϋπόθεση η εθνική συνεννόηση για τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος μιλά για το «ξεκάθαρο μήνυμα» ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού ανταμείβονται», το οποίο εκπέμπεται από την Ε.Ε. μετά το πρόσφατο Eurogroup και την ανακοίνωση εξόδου της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.

Τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, «επαναφέρουν την απαραίτητη σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία». Υπογραμμίζει ότι «η επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά το 2017 και το 2018, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία».

Επισημαίνει τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν κάνει Ευρώπη και Ελλάδα στο μεταναστευτικό, ότι έχουν αποτελέσματα πολλές από τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και ότι στην Ελλάδα οι συνθήκες υποδοχής των μεταναστών βελτιώνονται. Θέτει θέμα αναθεώρησης του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, λέγοντας ότι είναι προτεραιότητα του Δουβλίνου 2. Υπογραμμίζει τέλος ότι «θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως όταν μιλάμε για αλληλεγγύη, έχει για όλους την ίδια έννοια».