Κόσμος
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2006 17:42

Ενας νεκρός από έκρηξη χειροβομβίδας στη μεθόριο Συρίας - Λιβάνου

Σύρος ένοπλος σκοτώθηκε σήμερα όταν η χειροβομβίδα που κρατούσε εξερράγη κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με τη συριακή μεθοριακή αστυνομία στο κύριο πέρασμα μεταξύ Συρίας και Λιβάνου, δήλωσε πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η συριακή μεθοριακή αστυνομία σταμάτησε αυτοκίνητο που θα περνούσε τα σύνορα και όταν οι αστυνομικοί αποπειράθηκαν να ερευνήσουν μία βαλίτσα που βρισκόταν μέσα στο όχημα, ο οδηγός έβγαλε πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών. Καθώς έτρεχε για να απομακρυνθεί από το αυτοκίνητο εξερράγη η χειροβομβίδα που κρατούσε, προκαλώντας το θάνατό του.

Νωρίτερα το κρατικό λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο "Tele-Liban" είχε μεταδώσει ότι επίθεση με εκρηκτικά σημειώθηκε κοντά στο μεθοριακό σταθμό του Τζντέιντετ-Γιαμπούς, στη νοτιοδυτική Συρία, στην κύρια οδική αρτηρία που συνδέει τη Δαμασκό με τη Βηρυτό.

Επίσης το λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο LBC είχε μεταδώσει ότι ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο συριακό αυτό μεθοριακό φυλάκιο με το Λίβανο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/28/1272483.htm .