Mag
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 00:37

Νέα Υόρκη: Σχέδιο 32 εκατ. δολ. για την εξόντωση των αρουραίων

Ποσό 32 εκατ. δολαρίων είναι διατεθειμένες να διαθέσουν οι αρχές της Νέας Υόρκης, σε μία προσπάθεια να εξοντώσουν τους περίπου δύο εκατ. αρουραίους, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την αμερικανική μεγαλούπολη.

Ποσό 32 εκατ. δολαρίων (28 εκατ. ευρώ) είναι διατεθειμένες να διαθέσουν οι αρχές της Νέας Υόρκης, σε μία προσπάθεια να εξοντώσουν τους περίπου δύο εκατ. αρουραίους, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την αμερικανική μεγαλούπολη.

Βασικός άξονας του σχεδίου, το οποίο θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση σε τρεις συνοικίες, είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, κυριότερη πηγή τροφής των τρωκτικών.

Σήμερα, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία και σπίτια πετούν σε καθημερινή βάση χιλιάδες σακούλες με σκουπίδια που καλύπτουν για πολλές ώρες τα πεζοδρόμια της πόλης, κυρίως σε γειτονιές του Μπρονξ, του Μανχάταν και του βορειοδυτικού Μπρούκλιν.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών ξεκινά συνήθως από τις 06.00 το πρωί τοπική ώρα, ενώ ο νόμος επιτρέπει στους πολίτες να αφήνουν τα απορρίμματά τους μπροστά από τα κτήρια μετά τις 16.00 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, προσφέροντας στα τρωκτικά τη δυνατότητα να τρέφονται για πολλές ώρες στο πεζοδρόμιο, όπως εξήγησε η υπεύθυνη των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης, Κάθριν Γκαρσία.

Βάσει του νέου σχεδίου, θα υποβληθεί προς έγκριση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου διάταξη η οποία θα υποχρεώνει τους κατοίκους κτηρίων με τουλάχιστον 10 διαμερίσματα να περιμένουν έως τις 04.00 το πρωί, για να βγάζουν έξω τα απορρίμματά τους.

Στις πληγείσες περιοχές, η συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων θα αυξηθεί, ιδίως στα δημόσια πάρκα όπου οι αρουραίοι βρίσκουν συχνά καταφύγιο.

Επιπλέον, οι αρχές θα εγκαταστήσουν στους δρόμους, από αυτήν την εβδομάδα, 336 κάδους απορριμμάτων με μεταλλική επίστρωση, προκειμένου να δυσκολέψουν την πρόσβαση στους αρουραίους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP