Πολιτική
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 14:44

Εξηγήσεις για τις συνομιλίες Καμμένου με Γιαννουσάκη ζητεί το Ποτάμι

Αίτημα πρόσκλησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ζητώντας να προσέλθει και να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής «σχετικά με τις επαφές που είχε, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης προ ημερησίας συζήτηση, με τον έγκλειστο στις φυλακές, ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη».

Αίτημα πρόσκλησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ζητώντας να προσέλθει και να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής «σχετικά με τις επαφές που είχε, όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης προ ημερησίας συζήτηση, με τον έγκλειστο στις φυλακές, ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη».

Όπως επισημαίνει το Ποτάμι, το αίτημα κατατίθεται για δεύτερη φορά, μετά από απόρριψη του πρώτου ως αόριστου από την πρόεδρο της Επιτροπής Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Απαντώντας προ ημερών σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδ. Γεωργιάδη, ο κ. Καμμένος είχε παραδεχθεί ότι είχε συνομιλήσει με τον κ. Γιαννουσάκη, λέγοντας πως ο ισοβίτης φοβόταν για τη ζωή του, μήπως «φαγωθεί» όπως και οι υπόλοιποι μάρτυρες κατηγορίας αν θα αποκάλυπτε όσα ήξερε για την υπόθεση του Noor 1. 

«Εγώ μιλάω από το δικό μου κινητό και όχι από πακιστανικά τηλέφωνα. Αν ήθελα να κάνω οποιαδήποτε παρανομία, θα μιλούσα από άλλα τηλέφωνα. Από το δικό μου τηλέφωνο μίλησα και έκανα το καθήκον μου. Το καθήκον μου είναι όταν ένας κρατούμενος έρχεται και λέει φοβάμαι για τη ζωή μου, και θέλω να καταγγείλω τον παραπάνω, να μην προστατεύσω τον παραπάνω, αλλά να προστατεύσω τον μάρτυρα» είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος.