Κοινωνία
Σάββατο, 08 Ιουλίου 2017 09:14

Πυρκαγιές σε Ιεράπετρα και Σητεία στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στην Κρήτη, στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας και στους Πεύκους Σητείας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στην Κρήτη, στην περιοχή Ανατολή Ιεράπετρας και στους Πεύκους Σητείας.

Στη Σητεία η φωτιά ξέσπασε στις 21.35 την Παρασκευή, ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου στις 01:50 εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι πυρκαγιές μαίνονται σε αγροτοδασικές εκτάσεις, το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από τη νύχτα, συνδράμει από αέρος, από νωρίς το πρωί ένα ελικόπτερο ενώ και για σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται για ολόκληρη την Κρήτη καθώς και για τα νησιά Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Όπως μεταδίδει το radiolasithi.gr στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή ανάμεσα στους Πεύκους και τα Πιλαλήματα, βρίσκεται μέχρι το πρωί του Σαββάτου η βασική δύναμη της Π.Υ Ιεράπετρας. Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο διοικητής κ. Καράμπελας, η πυρκαγιά εκεί είναι σε ύφεση, όμως λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις, ενώ το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο αφού έχουν φύγει δυνάμεις για την φωτιά στην Ανατολή.

Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι τα μέτωπα στην πυρκαγιά της Ανατολής είναι αρκετά σε διαφορετικά σημεία. Η εικόνα λίγο πριν τις 9 το πρωί είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με τη νύχτα, οι άνεμοι έχουν πέσει και η βοήθεια του ελικοπτέρου ήταν καθοριστική. Στο σημείο βρίσκονται 28 πυροσβεστικά οχήματα, πολλοί εθελοντές και διασώστες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.